Hemsida med StoryBlok

Vad är StoryBlok?

StoryBlok är ett så kallat "Headless CMS". Det innebär kortfattat att ditt innehåll är separerat från din hemsida.

Detta ger enorm flexibilitet och möjligheter till innovation. Ert företag kan snabbt anpassa och återanvända innehåll över olika plattformar - webb, mobilappar, IoT-enheter - utan att behöva ändra på själva innehållet.

Det är en teknisk struktur som är mer framtidssäker och lätt att integrera med nya teknologier. Företaget kan vara agilt, snabbt anpassa sin digitala närvaro efter marknadens förändringar och personliggöra kundupplevelsen på ett mer effektivt sätt.

I en värld där digital närvaro blir alltmer mångfacetterad och anpassad, erbjuder StoryBlok en robust och flexibel lösning som möter både nuvarande och framtida behov.

Huvudfunktionerna i StoryBlok

Headless Arkitektur

Storyblok skiljer sig från traditionella CMS som exempelvis WordPress genom sin headless arkitektur. Tänk er erat innehåll som oändligt anpassningsbart, lika enkelt att använda på webbplatser, i mobilappar, som på IoT-enheter. Det är den flexibilitet som dagens snabbföränderliga affärsvärld kräver.

Visuell Redigering i Realtid – Se Förändringarna Direkt

Med Storyblok får ni en visuell redigeringsupplevelse där ändringar syns omedelbart. Det eliminerar gissningsleken som ofta följer med traditionella WYSIWYG-editors och CMS, där det ibland är svårt att förutse hur innehållet faktiskt kommer att se ut live.

Mediabiblioteket – Struktur, Optimering och Redigering

Storybloks mediabibliotek är en kraftfull plattform för mediainnehåll. Här optimeras bilder och andra filer automatiskt för webben, vilket ger snabbare laddningstider med bibehållen kvalitet. Med det inbyggda bildredigeringsverktyget kan ni justera och redigera bilder direkt i Storyblok, vilket sparar tid och underlättar arbetsflödet.

Filerna i mediabiblioteket kan struktureras och organiseras efter personligt tycke och smak. Dom levereras via ett globalt Content Delivery Network (CDN), vilket säkerställer snabb och effektiv tillgänglighet över hela världen. Till skillnad från WordPress, som ofta kräver externa tillägg för liknande funktioner, är allt detta inbyggt i Storyblok. Det är en idealisk lösning för företag som vill hantera och presentera sitt digitala innehåll på ett smidigt och professionellt sätt.

Design utan Gränser

Storyblok frigör er från begränsningarna av fördefinierade teman som finns i exempelvis WordPress. Ni får friheten att skapa unika webbupplevelser som speglar ert varumärkes identitet till fullo.

Skalbarhet för Framtiden

Storyblok hanterar smidigt trafiktoppar och stora mängder innehåll. Det är en plattform som växer med er verksamhet.

Ökad Säkerhet

Tack vare sin headless arkitektur erbjuder Storyblok en högre säkerhetsnivå än WordPress, vilket ger er en tryggare digital närvaro och skyddar ert innehåll från obehöriga.

Versionshantering - Återskapa och Anpassa Med Enkelhet

Med Storybloks versionshantering kan ni enkelt återgå till tidigare versioner av innehåll, en flexibilitet som ofta saknas i WordPress.

Och mycket mer...

Stöd för flera språk, Användarnivåer, Datakällor, Workflows, Utöka funktionaliteten i StoryBlok med egna appar och plugins, Webhooks etc.

Vårt erbjudande

StoryBlok Boilerplate

StoryBlok Boilerplate (Bättre produktnamn någon?) är vår färdiga hemsidelösning som bygger på StoryBloks headless arkitektur. Med StoryBlok Boilerplate kan du ha en färdig hemsida som är ihopkopplad med StoryBlok på några timmar.

Vad ingår?

StoryBlok

Vi hjälper dig att komma igång med StoryBlok och ger dig en grundkurs i hur du jobbar med verktyget.

Hemsida inklusive webbhotell

Du får en snabb och responsiv hemsida som är redo att presentera det innehåll du skapar upp inne i StoryBlok.

En uppsjö färdiga byggstenar

För att du ska kunna skapa din unika hemsideupplevelse tillhandahåller vi en mängd färdiga byggstenar inne i StoryBlok. Se en komplett lista här.

Fyra timmar utvecklingstid

Använd tiden till vad du vill direkt. Eller spara den till framtida utveckling.

Byggstenar/Block

FAQ Section

Ett block där du kan välja ut enskilda vanliga frågor. Läs mer om "vanliga frågor" under "Övrig funktionalitet".

Hero

Ett block med en mängd konfigurationsmöjligheter för att visa innehållet på ett sätt som verkligen sticker ut.

Logo Grid

Ett block för att visa olika logotyper eller sammarbetspartners.

Media Grid

Visa flera olika media-byggstenar i ett rutnät.

Picture Grid

Välj ut bilder från mediabiblioteket i StoryBlok och visa dom i ett rutnät med galleri-funktion.

Separator

En enkel avdelare för ditt innehåll.

Store Grid

Lista dina kontor i ett rutnät. Du kan välja att visa enskilda kontor eller samtliga.

Text

Blocket för att skriva längre mängder text. Välj om du vill visa texten i en eller två kolumner.

Timeline

Skapa en snygg tidslinje över ditt företags historia eller presentera en kommande utflycktsdag med hållpunkter. Bara fantasin sätter gränserna.

FiftyFifty

Ett block med bild, film etc. på ena sidan. Text på den andra. Kanske den populäraste formen att presentera innehåll på webben.

Hubspot Formulär

Om du har Hubspot kan du integrera formulär därifrån på hemsidan. Tips! Använd din gratis utvecklingstid för att integrera andra tjänster.

Media

Visa en bild, film eller varför inte ett Tweet eller en Spotify-playlist.

News Section

Visa senaste nytt från ditt nyhetsarkiv, eller välj ut specifika nyheter som är relaterade till ditt innehåll.

Promo Grid

"Promo" är vår förkortning för "promotional". Med detta block skapar du upp en valfri mängd länkar till vad du vill. Välj bland färdiga utseenden på dina länkar. Med bild, ikon, text etc. Eller använd din gratis utvecklingstid för att ta fram ett helt nytt utseende.

Staff Grid

Lista din personal i ett rutnät. Du kan välja att gruppera listan efter yrkesroller, tillhörande kontor, avdelning etc. Visa hela din personalstyrka eller bara utvalda personer.

Table

Skapa en tabell som i Excel. Datan omvandlas och presenteras automatiskt på ett tillgängligt sätt på mindre skärmar.

Mindre byggstenar

Ofta räcker det inte med att skriva vanlig brödtext. Du kanske vill krydda texten med en iögonfallande info-ruta eller lägga till ett stycke som kan expandera när besökaren klickar på rubriken. För detta har vi skapat mindre byggstenar som kan användas i brödtext.

Accordion

Innehåll som visas eller döljs när du klickar på rubriken. Välj om den ska vara öppen eller stängd initialt.

Highlighted Content

Innehåll som är extra iögonfallande. Använd detta för en info-ruta eller liknande.

Icon List

Skapa en punktlista där varje rad kan ha en egen unik ikon.

Media Grid

Skapa ett rutnät med flera media-komponenter.

Buttons

Lägg till en eller flera knapp-länkar vart du vill i brödtexten.

Hubspot Form

Lägg till ett formulär mitt inne i din brödtext.

Media

Bädda in en Spotify-playlist, en film eller en bild från mediabiblioteket etc.

Övrig funktionalitet

Nyheter

Skapa nyheter. Visa dom i det globala nyhetsarkivet. Tagga upp nyheterna på olika sätt för organisation och ordning. Välj ut och visa enskilda nyheter i "News Section" blocket som du kan använda vart som helst.

Vanliga frågor

Definiera vanliga frågor med svar. Visa dom i det globala arkivet. Tagga upp frågorna på olika sätt för organisation och ordning. Välj ut enskilda frågor i "FAQ Section" blocket som du kan använda vart som helst.

Dokument och dokumentarkiv

Presentera dokument som exempelvis pdf:er med en snygg omslagsbild. Rada upp dokumenten i ett filtreringsbart dokumentarkiv.

Kontor

Skapa specifika storys för dina kontor, verksamheter, lokaler etc. och visa dom med "Store Grid" blocket.

Personal

Skapa specifika storys för din personal och visa dom med "Staff Grid" blocket.

Block collections

Om du har ett eller flera block som du använder frekvent på hemsidan kan du, istället för att skapa upp blocket på varje enskild sida, skapa en "block collection". Använd sedan "Block Collection"-blocket när du vill visa din utvalda "block-samling". På så sätt behöver du bara uppdatera samlingen på ett ställe.

SEO, Redirects, Sitemap

Fyll i relevant SEO-data på din story för att optimera chansen att just din story hamnar på första sidan hos Google. Om du migrerar från en gammal hemsida så använd "Redirects" för att leda besökarna rätt på din nya hemsida. Automatisk Sitemap-generering ingår!

Saknas något?

Med StoryBlok Boilerplate räknar vi med att täcka in de vanligast förekommande behoven på en hemsida. Det är sedan en perfekt grund att bygga vidare på. Tveka inte att fråga om du saknar något. Kanske har vi redan en färdig lösning. Om inte så är det något vi kan utveckla tillsammans!

Vad kostar det?

Du betalar en engångsavgift på 14 990 kr för StoryBlok Boilerplate. Därefter betalar du 1 450 kr/mån för drift och underhåll.

I månadsavgiften ingår också supportavtal med prioriterad support, reducerat timpris samt tillgång till vårt ärendehanteringssystem.

En jämförelse med Wix och Squarespace

Varför välja Storyblok Boilerplate framför traditionella och väl beprövade hemsidebyggare som Wix och Squarespace? Det är en viktig fråga att ta upp. I kommande stycken beskriver vi skillnaderna. Sedan lämnar vi beslutsfattandet till dig.

Många val och lätt att göra fel

En traditionell hemsidebyggares mål är att försöka ge dig så fria tyglar och konfigurationsalternativ som möjligt. Detta låter självklart som något positivt. Men vår erfarenhet (och många andras) är att det fort blir pannkaka av allt i takt med att din hemsida växer. Du kan ändå inte göra allt du tänkt dig, den blir långsam, slutar fungera, kan nedprioriteras av Google etc. Dessutom är du låst till plattformen och att flytta kan bli en kostsam affär. Att få kontakt med behjälplig support är svårt.

En lite mera återhållsam approach

Istället för att du ska behöva tänka på allt själv har vi valt en lite mera återhållsam approach. Vill vi automatisera och förenkla för dig så mycket som möjligt så att din hemsida ser bra ut och fungerar i alla tänkbara lägen. Kort sammanfattat: Det ska vara svårt att göra fel!

Detta säkerställer vi på följande sätt:

Byggstenar

Vi har valt ut dom vanligast förekommande "komponenterna" som en modern hemsida består av. Varje sådan komponent levererar vi som en "Byggsten" eller ett "Block". Du sätter sedan själv ihop dessa byggstenar med varandra efter tycke och smak (tänk LEGO).

Innehåll och design separerade

Våra byggstenar levererar "out of the box" ett tillgängligt och fungerande utseende. Du kan själv göra vissa justeringar i hur byggstenen presenteras. Men dessa är väl genomtänkta på förhand. Detta leder i slutändan till en mera enhetlig hemsida där vi kan garantera att allt fungerar i alla lägen.

Tack vare att innehållet (StoryBlok) och designen (StoryBlok Boilerplate) är separerade från varandra finns det inget som förhindrar att när som helst ändra hur ett block presenteras. (Detta behöver dock göras i tillsammans med oss.) Vill du inte ha StoryBlok Boilerplate längre äger du fortfarande ditt innehåll och kan bygga en annan plattform för att konsumera det.

80/20-regeln

Vi vill vara tydliga från början med att StoryBlok Boilerplate inte försöker vara en komplett lösning. Det är vad namnet antyder. En "Boilerplate", "kokplatta" eller stabil plattform att utgå ifrån. Den löser många behov (80). Men kanske inte precis den där unika lösningen som just du behöver (20).

Byggd för att skala upp

Allt eftersom din hemsida växer kan nya behov uppstå. Nya byggstenar? Ändringar av befintliga byggstenar? Integrationer? E-handel? Vi hjälper till om behovet skulle uppstå. Här kommer det medföljande supportavtalet med bl.a. rabatterat timpris väl till hands.

Alltid nära till hjälp

Ibland behöver man hjälp med något. I supportavtalet ingår tillgång till vårt ärehanteringssystem där du snabbt kan få kontakt med en verklig utvecklare.

Låter detta som något för dig?

Kontakta kristofer@polr.se för mer information eller en presentation. Klicka här för att se en hemsida uppbyggd på StoryBlok Boilerplate.

Telefon: 0770-221 332 ‐ Hörnellgatan 4, 931 30 Skellefteå, Sverige ‐ hello@polr.se